Om oss

 

Vi bor i ett samhälle  som heter Mantorp i Östergötland. Hundar har funnits i familjen sen början av 80-talet när våran första hund Lukas av rasen Carinterrier kom till oss. Under åren har vi haft flera olika terrier raser. 1998 köpte vi vår första Bichon Havanis som vi kallade Ida. Vi fastnade direkt för utställningar och åkte runt och lärde känna många uppfödare inom rasen. Sen fick vi möjligheten att utöka familjen med ytterigare en tjej från Kennel Voilá. Voilá Bundel Of Joy "Pippi" gjorde oss bara mer frälsta och snart utökades familjen med ytterligare en tjej från Pernilla Glumstrand på Kennel Voilá. Voilá Hazelnut Bonbon som vi kallade Bonza och med dom väcktes intresset av uppfödning.

Senare fick vi möjligheten att få en hund av Maud & Peter Johansson på Happy Friend's Kennel. Våran Tilda eller Happy Friend's Pearl. Dessa tre tikar Pippi, Bonza och Tilda kom att utgöra stamen av våran kennel.

Namnet Merjams har vi valt för att vi tycker att Havanaisen är kryddan i vårat liv.

2003 föddes Mejrams första kull, där vi valde att spara Tuva Mejrams A Star From Heaven. Hon blev även kennelns första egenuppfödda champion. Sen rullade det på och många vackra, underbara hundar har vi fått.

2009 gick Pernilla dottern i familjen med i kenneln. Det är hon som är handler åt våra hundar och syns oftast på utställningar.

 

 

Nu har vi endast 4 hundar i familjen, Diva och Matti bor hos Monica & Benny och hemma hos Pernilla bor kennelsn nytkommling Tyra som vi sparade från våran senaste kull och även chihuahuan Kira, kennelns egna maskot.

 

 Monica & Pernilla!!